сүт өнімдерінің микробиологиясы - сүттегі микроорганизмдер
목록으로페이지 정보
작성자Natalia Reda 작성일24-07-05 10:37 조회19회본문
сүт өнімдерінің микробиологиясы - сүттегі микроорганизмдер [Подробнее...]
Микроорганизмдерді зерттейтін ғылым саласы микробиология. Микроорганизмдердің басым көпшілігі бір клеткалы организмдер. Олар, көбінесе, қарапайым бөліну арқылы тез көбейеді. Көп клеткалы организмдерге тән өте күрделі жынысты көбею процессі бұлардың көбінде болмайды. Ротавирус. Сүт қышқылды бактериялар тұқымдастығына кіретін Streptococcus ірімшік,сыр,сүзбе алуда кеңінен қолданады.Бұл барлық микроорганизмдер гомоферментативті,мезофильді микроорганизмдер болып келеді. Сүт қышқылды бактериялар тобы: • Streptococcus lactis • Streptococcus cremoris • Streptococcus diacetilactis • Streptococcus thermophilus. Микроорганизмдерді зерттейтін ғылым саласы микробиология. Микроорганизмдердің басым көпшілігі бір клеткалы организмдер. Олар, көбінесе, қарапайым бөліну арқылы тез көбейеді. Көп клеткалы организмдерге тән өте күрделі жынысты көбею процессі бұлардың көбінде болмайды. Ротавирус. Микробтар сүтке сиыр сауған кезде түседі. Сүтке түскен микробтар саны көбінесе сиырдың денсаулығы, оны ұстап күтудің санитарлық жағдайлары, сондай-ақ сүтті өңдеу әдістері сияқты әр түрлі факторларға байланысты болады. Халық шаруашылығында бактериялардың маңызы зор. Оларды ертеден-ақ сүт тағамдарын ашыту, тері илеу, сүрлем дайындауда, нан пісіру, погода қақпақ на 10 дней ірімшік жасау үшін қолданған. Оқу құралында микроорганизмдердің тірі әлем жүйе сіндегі орны, уйге дауит кирсе микроорганизмдер жүйелілігі мен номенклатурасы, бактериялар жіктелуі, пішіндері және қозғалуы, микроорганизмдер физиологиясы және тынысалуы, туған күн қайрат нуртас сонымен қатар қоршаған ортаның адам өміріне маңызы қарастырылған. Сондай-ақ сүт және сүт өнімдерінің микробиологиясы, сүт өндірісіндегі маңызды микроорганизмдер сипаттамасы, сүт өндірісінде қолданатын ашытқылар, олардың классификациясы, сүт өнімдерін өндірудегі биохимиялық процестер толық түсіндірілген. Оқу құралы – Сүт өнімінің өндірісі мамандығы бойынша оқитын студенттерге арналған. Сүт қышқылды бактериялар тұқымдастығына кіретін Streptococcus ірімшік,сыр,сүзбе алуда кеңінен қолданады.Бұл барлық микроорганизмдер гомоферментативті,мезофильді микроорганизмдер болып келеді. Сүт қышқылды бактериялар тобы: • Streptococcus lactis • Streptococcus cremoris • Streptococcus diacetilactis • Streptococcus thermophilus. Сүт микробиологиясы. Сүт ақаулықтары. Зооантропонозды аурулардың қоздырғыштарының культуралдық қасиеттерін қарастыру. Сүт өнімдерінің. Бактериялар тобынан сүт өндірісінде кеңінен пайдаланатыны сүт қышқылы бактериялар. Сүт қышқылы бактериялары көбінесе моно және дисахаридтерді ашытады, ал крахмал. СҮТ ЖӘНЕ СҮТ ӨНІМДЕРІНІҢ МИКРОБИОЛОГИЯСЫ Сүт және оның ластаушы көздері. Сүт -сүтқоректілердің сүт безінен бөлінеді.Сүттің құрамы5%-cу,қант-4,7% май- 3,8 %, 0,7% инералды заттар және. Дәріс№ 12 Тақырыбы:«Ет және ет өнімдерінің микробиологиясы» Жоспары 1. Еттің микроағзалармен тұқымдануының жолдары мен көздері. 2. Жаңа ет микрофлорасының сапалық құрамы алуан түрлі. 3. Сүттің бойында кездесетін бактерияларды зерттеу әдісі. Препаратты әзірдеу үшін бактерия культурасы бар пробиркадан алар алдында. Грам әдісімен бояу. Сүттің бойында кездесетін бактериялардың дақылдық белгілерін зерттеу нәтижелері.
жаратылыстану 6 сынып олимпиада жауап, дарын онлайн тест 6 сынып жаратылыстану база автоматики ип круппа в.а. қай сөзде у дыбысы дауыссыз, у дыбысы дауыссыз болып тұрған қатар қызыл кітаптағы жануарлар, қызыл кітапқа енген жануарлар мәлімет creed aventus 120ml цена, creed aventus французский дом алматы ұлы британия карта, ұлыбритания туы туралы мәлімет
жеке тұлға психологиясының белгілері
окэд транспортные услуги рк
адам қажеттіліктерінің пирамидасын құраған американдық ғалым
5 сөйлем талдау
ауа неше атомды
.
==============================================================
~~~~~ ақ орда хандарының тізімі ~~~~~
==============================================================
.